Zalaegerszegen / Zalaegerszeg

Orvosi szolgáltatások

Háziorvos

Természetesen a háziorvosi szolgáltatás zalaegerszegi képzési központ hallgatói számára is megoldott. Az „A” épületben minden szerdán Dr. Boros István rendel, emellett szükség szerint a rendelőjében fogad minden ETK-s hallgatót. A rendelőintézet 2 km-re helyezkedik el a kollégiumtól. Tömegközlekedéssel 10-15 perc alatt lehet a kollégiumból eljutni 11Y-os járatokkal a Kórház Göcsej úti megállóhoz.

 • Az itt élő diákok háziorvosa jelenleg: Dr. Boros István
 • Időpont egyeztetés: +06 (92) 533-111
 • Rendelés helye: Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 31.
 • A rendelés ideje: Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek: 8:00- 11:00, Szerda: 14:00- 16:00

Háziorvosi ügyelet

Sürgős esetben természetesen a hallgatók igénybe vehetik a háziorvosi ügyeletet is.

 • Cím: 8900 Zalaegerszeg, Botfy Lajos utca 1.
 • Telefonszám: 06-(92) 311-280.

Az épületet legkönnyebben a 11-es és a 11Y-os számú járatokkal lehet megközelíteni, melyekkel ez esetben a Városi fürdőig kell utazni.

Gyógyszertár

Kollégiumhoz legközelebb eső gyógyszertár a Platán gyógyszertár.

 • Cím: Zalaegerszeg, Landorhegyi u 4.
 • Nyitvatartás: Hétfőtől – Péntekig: 8 és 17óra között

 

Közlekedés

A hallgatók számára a legegyszerűbb közlekedési módot a helyi tömegközlekedés jelenti. A helyi járatok menetrendjéről és a díjszabásról a Zala-volán honlapjáról szerezhettek mindig aktuális információkat.

A vasútállomás és a kollégium között, hasonlóan a buszpályaudvarhoz 10-10Y/11-11Y-es számú buszok közlekednek. A 11-11Y-os járatokkal a Vasútállomás megállótól a Landorhegyi u. 20. megállóig kell utazni, hogy a kollégiumhoz érjetek, míg a 10 és 10Y-os járatokkal a Zalavolán Zrt. – Landorhegyi ABC útvonalon kell közlekedni, hogy a buszpályaudvarhoz érjetek.

A városban a helyi közlekedés mellett természetesen taxi szolgáltatás is igénybe vehető. A szolgáltató elérhetőségei a következők:

 • +36-92/ 333-333
 • +36-92/ 444-444
 • +36-92/ 555-555
 • +36-30/411-2211

 

Egyetemi Könyvtárak

Képzési központ könyvtára mellett lehetősége van a hallgatóknak a Városi Könyvtárba is beiratkozni, amely a Keresztury Dezső ÁMK épületében található a „B”- épület mellett.

 • Cím: Zalaegerszeg Landorhegyi u 21.
 • Nyitvatartás: Hétfő: 12.00- 19:00, Keddtől- Péntekig: 10.00- 19.00, Szombat: 8.30- 12.00

 

Sportolási lehetőségek

A kollégiumban található sportolási lehetőségek mellett a városban is számos helyen várják a mozogni vágyókat. A képzési központhoz legközelebb eső három mozgásközpont a következő:

XXL

Képzési központtól gyalog körülberül 10 percre az INTERSPAR mögött találjátó. További információt a szolgáltatásokról és árakról itt.

 • Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 7:00 – 22:00, Szombat – Vasárnap 9:00 – 18:00

Városi Ifjúsági És Sport Telep

XXL fitness wellness központ mögött, a képzési központtól gyalogosan körülberül 10 -15 percre találjátok. Elérhető pályák: tenisz, futó, foci, teke, atlétika, büfé

Zalaegerszegi Városi Uszoda és Strandfürdő KFT

Képzési központtól gyalogosan körülberül 10 percre található a strandfürdő épülete, de tömegközlekedéssel a 11-es és a 11Y-os járatokkal is, elérhető.

Foci és kosárlabda mérkőzések

A helyi sportélet felpezsdítése érdekében a kollégistákkal gyakran lehetőségünk nyílik ellátogatni a ZTE NB1-es foci és kosárlabda mérkőzéseire, ahova megfelelő létszám esetén a Zala-Volán különjáratot, az egyesület pedig kedvezményes jegyeket szokott biztosítani számunkra.


Kultúra, szórakozás

Mozi

Városunkban két mozi is található: a Zala-plázában levő Cinema City, valamint az Art mozi Zalaegerszeg. Aktuális moziműsort megtaláljátok itt.

Kávézó, club, disco

Képzési központ közvetlen közelében található 3 kávézó is, ahol a hallgatók kipihenhetik

magukat a hosszú tanítási napok után.

Kopé

Az „A” a és „B” épület között található csocsó asztallal és kerthelyiséggel.

Roletti expresszo

A „B” épület mellett a Madáchi u. és a Landorhegyi u. kereszteződésénél található a kávézó, ahol a Wifi internet elérési lehetőség is biztosított.

Lipo

Szintén a Madách u. és a Landorhegyi u. kereszteződésénél található kávézó.

Sárkánytűz

Ez a hely azok számára kedvező, akik szeretnek kártyázni, és érdekeli őket a SCI-FI. Itt számukra érdekes kihívásokat biztosít a Sárkánytűz Könyv és Játékbolt. Diákigazolvánnyal vásárláskor 10% kedvezmény biztosított. Cím: Zalaegerszeg Kazinczy tér 6. Tel: 06 (20) 296-2870

Seminalis

Szintén egy kellemes kis kávézó előterasszal a városközpontban, ahol péntekenként és szombatonként gitárestekkel, bográcsozással és jó hangulattal várják az odalátogatókat. Zalaegerszegen, Eötvös u. és az Ady u . találkozásánál található.

Club Atlantis

Az „A” és „B” épület között található szórakozó hely, mely a disco zene kedvelőit várja minden szerdán.  (Diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók számára kedvezményes belépés biztosított)

Galactico

Hasonlóan az előzőekhez ez is egy kellemes szórakozóhely és pizzéria Platán sor és a Göcsej út találkozásánál. Itt étkezésre és billiárdozásra egyaránt lehetőségetek nyílik.

Kulturális események

Zalaegerszegen rendszeresen megrendezésre kerülnek változatos kulturális és zenei események, valamint kedvezményes színházbérlet vásárlásra nyílik lehetőségetek a színházi évad elején.

Az aktuális kulturális rendezvényekről bővebb információt találtok a http://www.kereszturyamk.hu/ és a http://port.hu/ weboldalakon, emellett mindkét épületben megtaláljátok a ZALAEST aktuális példányát.

A kedvezményes színházbérletekkel kapcsolatban keressétek a Hallgatói Önkormányzat zalaegerszegi képviselőit.

 

Étkezés

Kis Napfény étterem

A „B” Épület mellett, az ÁMK Épületében található a Kis Napfény étterem, ahol minden nap 1130 órától kedvezményes menüvel várnak mindenkit. Kétféle menü közül választhattok, melyek közül az „A” és a „B” menü egyaránt egy levesből, valamint egy főételből áll. Emellett diákigazolvánnyal 15%-os kedvezménnyel rendelhettek az étlapról.

Landorhegyi Általános Iskolai menza

Minden hallgatónak lehetősége van a Landorhegyi Általános iskolai menzán is étkezni. Az étkezési jegy ára 500 forintba kerül.

 • Cím: 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 12.
 • Telefon: (92) 510-757

 

Egyéb

Posta

Keresztury Dezső ÁMK oldalában található, szintén a „B”- épület mellett.

 • Cím: Zalaegerszeg Landorhegyi u 21.
 • Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 10.00- 18.00

ATM

Az „A”és a „B” épület között található a legközelebb lévő ATM automata (Cib Bank), emellett a Landorhegyi u. és a Platán sor találkozásánál van a legközelebbi (OTP Bank) automata.