Pályázati kiírás-Rendszeres Szociális Ösztöndíj

2017. JANUÁR 26. Hírek A HÖK hírei

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsága (továbbiakban DJKB) a 2016/2017-os tanév tavaszi szemeszterére pályázatot ír ki a mai napon rendszeres szociális ösztöndíj és elsősök kiegészítő alaptámogatása elnyerésére.


Rendszeres szociális ösztöndíj Rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján, a hallgató által benyújtott pályázat útján igényelhető. A pályázati kérelmet a Pécsi Tudományegyetem Térítési és juttatási szabályzatának (továbbiakban TJSZ) 2/2. számú mellékletét képező űrlapon, elektronikusan kell a DJKB által meghatározott határideig benyújtani.

Az elektronikus pályázati űrlap papír alapú, aláírt változatát és a pályázati űrlap kitöltési útmutatója szerinti csatolandó mellékleteket papír alapon el kell juttatni a DJKB részére, a DJKB által meghatározott határideig.

A pályázatok elbírálását a DJKB az űrlapon feltüntetett egységes pontrendszer szerint végzi. [TJSZ. 20. § (6)-(7)]

A pályázatokat elektronikus úton, a Neptun Tanulmányi Rendszerben 2017. január 30. 12:00 óra és 2017. február 14. 23:59 óra között lehetséges benyújtani.

A szükséges dokumentumokat papíralapon az ETK DJKB részére 2017. február 15. 14:00 óráig kell eljuttatni.

A postai beérkezést 2017. február 16. után csak előre jelzett, önhibán kívüli esetekben tudjuk elfogadni.

Szociális juttatásra jogosult hallgató: az a teljes idejű felsőfokú szakképzésben, felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben, valamint doktori képzésben részt vevő hallgató, aki

  • a) államilag támogatott képzési formában, vagy magyar állami (rész)ösztöndíjasként vesz részt, vagy
  • b) tanulmányait államilag támogatott képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre. [TJSZ. 2. § (1) g]

Alaptámogatás:

Erre irányuló kérelem esetén (az elektronikus pályázati űrlapon jelölve) alaptámogatásra jogosult hallgató, aki

  • a) az első alkalommal államilag támogatott teljes idejű felsőfokú szakképzésben, alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben hallgatói jogviszonyt létesít, és az első bejelentkezés alkalmával kérelmet nyújt be, továbbá
  • b) a következő feltételeknek megfelel: árva (25 év alatt) / félárva / családfenntartó / nagycsaládos / hátrányos helyzetű / Halmozottan hátrányos helyzetű / tartós nevelésbe vették / fogyatékossággal élő, vagy egészségi állapota miatt rászoruló / gyámsága nagykorúsága miatt megszűnt, és a szociális ösztöndíj elnyeréséhez szükséges ponthatár elérte. [TJSZ. 19. § (1)-(2) és 20. § (3)-(4)]

Az elektronikus pályázati űrlap elérhető a https://h.neptun.pte.hu címen az Ügyintézés, Kérvények menüpont alatt.

Kérjük, hogy a pályázat benyújtása előtt részletesen tanulmányozza a pályázathoz tartozó kitöltési útmutatót, mely a http://etkhok.pte.hu/menu/23 oldalon érhető el.

Az elektronikus pályázat véglegesítését követően a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer által generált, a leadott kérvények menüpont alatt megtalálható adatlapot aláírást követően az összes csatolandó mellékletekkel együtt kérjük a PTE ETK DJKB irodáján leadni, vagy postai úton elküldeni az alábbi címre: PTE ETK DJKB 7621 Pécs, Szepesy I. u. 1.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a benyújtandó pályázatot, a bírálat időpontjáig nem áll módunkban teljes körűen vizsgálni, továbbá a fellebbezési eljárás során hiánypótlásra nincs lehetőség!

 

Amennyiben az űrlap kitöltése során kérdése merül fel, forduljon az ETK DJKB-hoz!

Pécs, 2017. január 26.