Orange Ösztöndíj

Hírek A HÖK hírei

Harmadikalkalommal hirdettek nyertest az Orange egyetemi ösztöndíj pályázaton. Az Orange Munkaerő Szolgáltató Kft. által életre hívott díj célja, hogy az egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatókat támogassa.


Az Orange Kft. az egyetemek kari Hallgatói Önkormányzatainak (HÖK) közreműködésével pályázatot hirdetett a 2016/17-es tanév tavasziszemeszterében három régió - Észak-Alföld, Budapest, Nyugat-és Dél-Dunántúl -egészségtudományi karántanuló hallgatók részére.

A dolgozat témája: a hallgató hosszú távú céljai, végzés utáni jövőképének bemutatása volt.

A támogatás formája, ösztöndíj, melyet félévenként és egyetemenként két hallgató nyerhet el, akik közül az egyik minden félévben az ápoló szakirányos hallgatók közül kerül ki. Az ösztöndíj összege egy félévre 50.000 forint, melynek folyósítása egy összegben történik. A kiírásra összesen 35 pályamű érkezett be, melyeket a kari HÖK vezetése és az Orange Kft.bíráltak el.

Nyertesek

Budapesti Régió, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

  • Szabó Fanni, ápoló szakos hallgató
  • Fodor Gergely, mentőtisztszakos hallgató

Észak-Alföldi Régió, Debreceni Egészségügyi Kar

  • Sugár Kitti, ápoló szakos hallgató
  • Bodnár Nóra, egészség-turizmus szervező szakos hallgató

Nyugat-és Dél-Dunántúli Régió, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

  • Sugár Miklós, ápoló szakos hallgató
  • Király Bence, gyógytornászszakos hallgató

Háttérinformáció

„Az ösztöndíjjal az a célunk, hogy olyan, hallgatók részesüljenek elismerésben, akiknek van jövőképük az egészségügyben, céljaik és ezt az elérendő célt mi szeretnénk támogatni” -nyilatkozta az Orange munkatársa.

A 2007-ben alapított norvég Orange Helse AS Csoport vállalatai több országból -Litvánia, Lettország, Szlovákia, Magyarország –alkalmaznak ápolókat, akik Norvégiában, valamint Svédországban nyújtanak egészségügyi szolgáltatást. Az Orange Group jelenleg összesen 400 dolgozót alkalmaz a fentebb említett országokból. A magyar leányvállalat 2012-ben jött létre. A cég honlapja ahol további információkat kaphat a vállalatról.http://orange-group.hu/