Pályázati kiírás-Kollégiumi férőhely feltöltése

2017. JANUÁR 26. Hírek A HÖK hírei

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsága pályázatot ír ki kollégiumi férőhely feltöltésre.


Kollégiumi férőhelyre pályázatot nyújthat be a Pécsi Tudományegyetem minden hallgatója, aki a 2016/2017. tanév tavaszi félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.

A pályázatok benyújtása történhet elektronikusan scannelve a djkb@etk.pte.hu-ra elküldve, a levél tárgyaként „Évközi kollégiumi várólista jelentkezés”–t megjelölve, vagy papír alapon a PTE ETK DJKB irodájára eljuttatva. Elektronikus jelentkezés esetén a papír alapú, aláírt űrlapot és a csatolandó dokumentumokat a beköltözéskor bemutatni szükséges, majd pedig el kell juttatni a DJKB-hoz is.

A pályázat legkorábban 2017. január 30. napján adható le, amely után az első férőhely feltöltés február 8. napján történik.

Aki nem kerül be az adott feltöltéskor, annak nem kell új kérelmet benyújtania, hanem automatikusan a listán marad, egészen addig, míg nem kéri levételét a várólistáról. A Bizottság a várólistát heti rendszerességgel vizsgálja.

Kollégiumi elhelyezésre pályázni lehet:

  • szociális alapon
  • tanulmányi alapon
  • művészeti, sport, kulturális, vagy tudományos tevékenység alapján
  • közéleti tevékenység alapján.

Egy hallgató több szempont alapján is kérheti felvételét a kollégiumba.

A fenti sorrend a feltöltés szempontjainak sorrendjét is tükrözi, tehát a várólistán azon hallgatók kerülnek legelőre, akik szociális alapon kérik felvételüket, ezt követik azok, akik tanulmányi alapon és így tovább. Az egyes szempontokon belül a sorrendet a magasabb pontszám/érték határozza meg.

A szociális alapon pályázó hallgatónak a rendszeres szociális ösztöndíj űrlapját kell kitöltenie, és ahhoz mellékelnie kell a kitöltési útmutatóban megjelölt dokumentumokat.

Amennyiben a hallgató szociális szempont alapján a 2016/2017-es tanév tavaszi félévére már adott be szociális támogatás pályázatot, úgy kérhető az ott elért szociális pontszám figyelembe vétele.

Hiányos pályázat esetén 0 ponttal kerül az érintett hallgató a várólistára.

Tanulmányi alapú pályázat esetén az utolsó lezárt félév korrigált kredit indexe, illetve elsőéves hallgatók esetén (csak az 1. szemeszterben) a felvételi pontszám alapján kerül megállapításra a sorrend. Csatolni szükséges a Tanulmányi Osztálytól által kiállított, tanulmányi eredményekről szóló igazolást, amelyben feltüntetésre kerül a hallgató korrigált kredit indexe, vagy a felvételi határozat másolatát. Hiányos pályázat esetén 0,00 KKI ponttal kerül az érintett hallgató a várólistára.

A művészeti, sport, kulturális, vagy tudományos tevékenység alapján történő jelentkezésre az intézményi szakmai tudományos ösztöndíj pályázatra vonatkozó szabályok az irányadóak, az erre rendszeresített űrlapon kell a pályázatot benyújtani és a kitöltési útmutatóban megjelölt dokumentumokat kell ahhoz csatolni. Amennyiben a hallgató művészeti, sport, kulturális, vagy tudományos tevékenység szempont alapján a 2016/17-es tanév tavaszi szemeszterében már adott be intézményi szakmai tudományos ösztöndíj pályázatot, úgy kérhető az ott elért pontszám figyelembe vétele.

Hiányos pályázat esetén 0 ponttal kerül az érintett hallgató a várólistára.

Közéleti tevékenység alapján történő jelentkezés esetén a kari HÖK elnöknek kell igazolnia a közéleti tevékenységet az elmúlt félév vonatkozásában és ezt a kérelemhez csatolni kell.

A pályázatot és a szükséges mellékleteket kérjük a PTE ETK DJKB irodán leadni, vagy postai úton elküldeni az alábbi címre: PTE ETK DJKB, 7621 Pécs, Szepesy I. u. 1/305

Pályázati űrlap

Pécs, 2017. január 26.