Hallgatói Pályázati Pontok

2017. május 16. Hírek A HÖK hírei

2017. május elsejétől a kari Diákjuttatási- és Kollégiumi Bizottságok megszűnnek.

A bizottságok szerepét a jövőben az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat valamint a kari részönkormányzatok szoros együttműködésben fogják ellátni Hallgatói Pályázati Pontokon keresztül, melynek köszönhetően a jövőben több helyen, hosszabb ügyeleti idővel adhatjátok majd le kérelmeiteket.


Milyen változást jelent ez számotokra?

A legtöbb kar esetén ez nem jelent nagy változást, legfeljebb a campuson belül más irodában nyújthatod be a pályázatodat. Törekszünk arra, hogy a legtöbb campuson az eddigieknél szélesebb nyitva tartással álljunk rendelkezésetekre. Továbbá, minden hétköznap az EHÖK Irodában (Vasvári Pál utca 4.) ügyeletet tartunk 9-12 valamint 13-15 óra között, ahova bármikor betérhetsz érdeklődni az aktuális pályázatokról, és akár be is nyújthatod azt, legyél bármelyik kar hallgatója.

Milyen pályázatokat lehet benyújtani?

A Hallgatói Pályázati Pontokon nyújthatod be a jövőben a DJKB-n már megszokott pályázatokat:

  • a kollégiumi elhelyezésre szóló pályázatodat,
  • a rendszeres és rendkívüli szociális ösztöndíj pályázatodat,
  • a szakmai gyakorlati ösztöndíj pályázatodat,
  • intézményi szakmai, tudományos ösztöndíj pályázatodat.

A leadási pontokon a fentieken felül valamennyi EHÖK által kiírt pályázatot is benyújthatsz majd. E pályázatok közül kiemelendő a Tehetség Ösztöndíj, mely segítségével tudományos vagy sport tevékenységedhez kérhetsz a félév során egyszeri támogatást.

Hol lesznek ezek a Hallgatói Pályázati Pontok?

Hallgatói Pályázati Pontok állandó nyitvatartással alábbi helyszíneken lesznek megtalálhatóak:

  • PTE EHÖK Kisház (7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.) [Angol nyelvű ügyfélszolgálattal]
  • BTK Diákcentrum (7624 Pécs, Ifjúság útja 6. )
  • TTK HÖK Iroda (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.)
  • ETK Szepesy Campus 305 Iroda (7621 Pécs, Szepesy Ignác u. 1.)
  • MIK Campus B018 Iroda (7624 Pécs, Boszorkány út 2.)
  • ÁJK-KTK Z épület, volt DJKB iroda (7622 Pécs, 48-as tér 1.)
  • MK Zsolnay Negyed, HÖK Iroda (7622 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 16.)
  • KPVK Szekszárdi Campus HÖK Iroda (7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.)

Az ÁOK és a GYTK hallgatói számára heti két alkalommal kora esti ügyeletet biztosítunk a számukra megszokott helyen, a Balassa Kollégium volt DJKB Irodájában a keddi és szerdai napon 18:00-20:00 között.

Leadási pontok elhelyezkedése, és azok nyitvatartási rendje az alábbi linken tekinthetőek meg.

Gyakran Ismételt Kérdések

Folyamatban van egy kérvényem, de a DJKB még nem döntött róla. Mi fog történni vele?

Nem kell aggódnod, és a kérvényedet sem kell újra beadni. Az EHÖK szakbizottságai fogják elbírálni a még el nem bírált pályázatokat, azok eredeti feltételei szerint. A változásból te csak annyit fogsz érezni, hogy más fejléccel érkezik majd vissza a határozatod.

Szükségem lenne kollégiumra, hogy jelentkezhetek majd a jövőben?

A www.pteehok.hu oldalon elérhető Évközi Kollégiumi Jelentkezési kérelemmel teheted meg május 1-je után. Az új rendszernek köszönhetően a jelentkezésedet a bizottság – megfelelő szabad férőhely esetén – akár pár napon belül elbírálhatja.

Május 1-je után rendkívüli helyzet történik veled, és rendkívüli szociális ösztöndíjat szeretnél igényelni. Hova fordulhatsz és milyen nyomtatványt kell beadnod?

Az eddig megszokott, az adott karon érvényes nyomtatványt kell benyújtanod, és bármelyik Hallgatói Pályázati Pontra eljuttatnod, vagy postára adnod a PTE EHÖK (7622 Pécs Vasvári Pál utca 4.) címére. A pályázati űrlapokat megtalálod május 1-től a www.pteehok.hu weboldal Rendkívüli Szociális Ösztöndíj menüpontjában.

Bármelyik ponton leadhatom a pályázatomat, vagy csak ami a karomon van?

Az új rendszer egyik nagy előnye, hogy nyugodtan bármelyik ponton leadhatod a pályázatodat, amelynek elhelyezkedése és nyitva tartása leginkább megfelel számodra.

Kitől fogok tudni telefonon vagy emailen segítséget kérni?

Telefonon az EHÖK Iroda nyitvatartási rendjében (9-15 óra között) +36 72 501-500/12014 telefonszámon, valamint a palyazatok.ehok@pte.hu e-mail címen.

Eddig a kari honlapról, vagy a Neptun Meet Streetről értesültem a pályázatokról. Ezután honnan fogok?

A kari HÖK honlapok és Facebook oldalak mellett a jövőben egy helyen, a www.pteehok.hu oldalon a Pályázatok menüpont alatt találhatod az összes aktuális pályázati kiírást és a benyújtáshoz szükséges valamennyi információt.